Sağlık Komisyonu Başkanı Akdağ’a Sorun ve Öneri Paketi Sunuldu
04 Ağustos 2020, Salı

Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Recep Akdağ’ı ziyaret ederek, sağlık çalışanlarının 9 maddelik temel sorun ve taleplerini paylaştı.

Genel Başkan Durmuş’a, Genel Başkan Yardımcıları Mahmut Faruk Doğan, Yusuf Dural ve Abdülaziz Aslan eşlik etti.

Görüşmede Sağlık-Sen tarafından hazırlanan "Döner Sermaye Raporu ve Model Önerisi" taslağı Akdağ’a sunularak, döner sermaye sistemi üzerinde görüş alışverişinde bulunuldu. Ayrıca sağlık çalışanlarının öncelikli gündeminde yer alan dokuz maddelik talep listesi çözüm önerileriyle birlikte Komisyon Başkanı Akdağ’a sunuldu.

Başkan Akdağ’a sunulan listede şu hususlar yer alıyor:

1- Döner sermaye sistemi ivedilikle yeniden kurgulanmalıdır.

2- Sabit ek ödemenin üzerinde ek ödeme alamayan genel idari hizmetler sınıfı ve yardımcı hizmetler sınıfının ek ödeme mağduriyeti giderilmelidir.

3- Sağlıkta tek tip ve kadrolu istihdam modeli uygulanmalıdır.

4- Görevde Yükselme Ve Unvan Değişikliği Sınavı düzenli olarak yapılmalıdır. Hizmetli kadrosunda olup GİH sınıfında çalıştırılanlar fiilen yaptıkları işin kadrosuna geçirilmelidir.

5- İcap nöbet ücreti, icap nöbeti tutan tüm sağlık çalışanlarına ödenmelidir.

6- Pandemi döneminde görev yapan aile sağlığı çalışanlarına ve toplum sağlığı merkezi filyasyon ekiplerine ek ödeme yapılmalıdır.

7- 3600 ek gösterge artışı lisans mezunu tüm sağlık çalışanlarına uygulanmalıdır

8- SGK Yönetim Kurulu’nda Sağlık Bakanlığı temsilcisi de olmalıdır.

9- Şehir Hastaneleri ve tüm sağlık kurum/kuruluşlarında 7/24 esaslı kreş ve gündüz bakımevi uygulaması zorunlu hale getirilmelidir.

PAYLAŞ :