Merhamet Tırları Yola Çıktı
04 Ocak 2016, Pazartesi

Memur-Sen, Hak-İş, İHH ve Kızılay’ın, Hendek teröründen mağdur olanlara ve Bayırbucak Türkmenlerine yönelik başlattığı “Merhamet TIR'ları yola çıkacak, Hendekleri aşacak, Bayırbucak'a ulaşacak” yardım kampanyasında kış şartlarına uygun gıda, giyim ve tıbbi malzeme taşıyan Memur-Sen yardım TIR’ları yola çıkmaya başladı.

 

Kampanya kapsamında Karaman, Adıyaman, Bolu, Denizli, Ordu ve Çorum illerinden hareket eden ilk TIR’lar, Güneydoğu’da terör mağduru vatandaşlara ve Suriye Türkmen Bölgesi’ne ulaşacak.

 

YALÇIN: HEDEF 100 TIR

Konu hakkında konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Yola çıkan ve çıkacak olan Merhamet TIR’ları hendeklerin ürettiği mağduriyeti sonlandıracak, hendekleri beraberlik kumu ve birlik çimentosu ile kardığımız bin yıllık kardeşlik çimentosu ile kapatacak iradenin de oluşmasını sağlayacak” dedi.

 Bayırbucak hakkında ise Yalçın, “Zulüm bombaları yüklenen Rus uçaklarının cinnet sortileriyle hedef aldığı Bayırbucaklı Türkmen kardeşlerimizi yalnız bırakmadık, bırakmayacağız. Yardım TIR’larımızla, Türkmendağına, Bayırbucak’a merhamet sortileri yapacağız, yardım çıkarması, kardeşlik ve dayanışma taarruzu gerçekleştireceğiz. Türkmen Dağını Esed’in zulmüne, Putin’in vahşetine terk etmeyeceğiz. Türkmen kardeşlerimize yönelik yardımlarımızın kapsamını bu kampanyamızla daha da genişletiyoruz" şeklinde konuştu.

Yalçın, “Hedefimiz 81 ilden, yiyecek ve giyecek malzemeleriyle merhamet TIR’larını doldurmak ve bunun sayısını en kısa sürede 100’e ulaştırmaktır. İlk TIR’larımız da yola çıktı” dedi.

PAYLAŞ :